Noorwegen – Groepsreis

 1.699,00

Noorwegen is een bestemming dat blijft lokken. Ook al ben je er 10 keer geweest. Ook al is het peperduur. Ook al is het weer niet altijd even mooi. Het woeste, het ledige, de stille wegen, de ongerepte natuur, de schone lucht, de lange avonden, de fjorden en de hoogvlaktes. Teveel, véél te veel om in één keer te bezichtigen of doorheen te rammen. Dus doen wij dit jaar de hoogvlaktes.

Discount:
Datum:
  • 13 juni 2020
Categorie:

Toer Info

Datum:
13 t/m 21 juni 2020
Location:

Deze reis is inclusief:

Reisbegeleider Mink Bijlsma 9x Hotelovernachting 9x Diner en ontbijt Alle routes voor GPS

Special offer

Beschrijving

Op hoog nivo
Bij deze reis blijf je zoveel mogelijk op stand: onder de 1.000 meter willen we je eigenlijk niet zien, al zal het af en toe wel moeten om van de ene hoogvlakte naar de volgende te gaan. De Hardangervidda, het Sognefjellet, de Møsvatn Austfjell, het Hallingskarvet Nasjional Park en de Jostedalsbreen. Pas in juni zijn de wegen sneeuwvrij, dus eerder gaan we niet van start. En die startplaats is Kristiansand en niet Kiel waardoor je tijd verliest en 2 dagen kwijt bent voordat je in Oslo bent. Je kunt op eigen gelegenheid met je motor heenrijden (eerste overnachting in Hirsthals, volgende ochtend met de boot) of tijd en snelweg besparen door je motor op transport te zetten en naar Kristiansand te vliegen*.

De aanloop naar ‘boven’ is de eerste dag nog rustig en minder spectaculair, maar onverminderd mooi. Ruig wordt het vanaf de tweede dag waar je meteen ook al de eerste sneeuw gaat zien. En dan hopen we dat die er nóg ligt en niet net, maar dat laatste is zeker niet te verwachten. Wat je wel kunt verwachten zijn een paar onverharde wegen. ‘Erger’ nog; tolwegen over particulier terrein waar je voor 5 euro beter grit (en grip) hebt dan voor het 4-voudige aan asfalt op de Grossglockner. Goed te berijden dus en mooier om overheen te rijden dan de geasfalteerde wegen en we hebben dit altijd als alternatief voor het geval dat…

Matchbox
Natuurlijk doen we ook figuurlijke hoogtepunten aan. De fameuze Trollstigen, de Stelvio van Noorwegen, maar ook de minstens zo mooie afdaling naar Geirangen en de klim daarna omhoog. Met als topper de Dalsnibba met onvergetelijk mooi uitzicht op het Geirangerfjord, waar nu kleine witte matchbox-bootjes liggen die een half uur geleden nog mega cruiseschepen waren. Maar ook de spiraalvormige tunnels, ja zelfs om een rotonde in een tunnel kunnen we niet heen. Net als een boottocht over het Lysefjord, onder de Preikestolen door en, en, en…
Weet je? Eigenlijk zouden we de reis moeten halveren, anders wordt de beschrijving hier veel te lang.

Dag 0 Nederland-Hirsthals (zaterdag 13 juni)
Dag 1 Kristiansand-Kongsberg (zondag 14 juni)
Dag 2 Kongsberg-Beitestølen (maandag 15 juni)
Dag 3 Beitestølen-Andålsnes, asfalt of onverhard (dinsdag 16 juni)
Dag 4 Andålsnes-Elveseter (woensdag 17 juni)
Dag 5 Elvester-Geilo (donderdag 18 juni)
Dag 6 Geilo-Sand (vrijdag 19 juni)
Dag 7 Sand-Moi (zaterdag 20 juni)
Dag 8 Moi-Kristansand-fly-home-sweet-home, of sailing to Hirsthals (zondag 21 juni)
Dag X Hirsthals-huis

Deze reis is inclusief:
Reisbegeleider: Mink Bijlsma
9 hotelovernachtingen op basis van half pension, veerboot Hirsthals-Kristiansand vv
Excl. veerponten fjorden.

€ 1.699,- p.p. op basis van 2 persoonskamer
€ 2.099,- p.p. op basis van 1 persoonskamer
Duo € 1.599,-

Met Motortransport:
7 nachten en motortransport naar Kristiansand
Excl.veerponten fjorden en vlucht (ca € 300,-)

€ 1.899,- p.p. op basis van 2 persoonskamer
€ 2.299,- p.p. op basis van 1 persoonskamer
Duo € 1.499,-

* Alleen bij voldoende belangstelling met een max van 10 motoren. Prijzen gelden voor motoren met een maximale lengte van 2200 mm en maximale breedte van 1000 mm. Zie ook artikel 9 van de reisvoorwaarden.