Marokko – Fly & Ride – Groepsreis

 2.199,00

Marokko, het land van Berbers en Arabieren, het Rifgebergte, de Atlas, de Todrakloof, de Gorge du Dades, het plateau van Rekkem, het Djemaa El Fna plein in Marrakech en de Medina van Fez: ontdek het allemaal zelf op deze compacte 12-daagse droomreis.

 

Discount:
Datum:
  • 4 oktober 2020
Categorie:

Toer Info

Datum:
4 t/m 15 oktober 2020
Location:

Deze reis is inclusief:

Reisbegeleider Mink Bijlsma 11x Hotelovernachting 11x Diner en ontbijt Alle routes voor GPS

Special offer

Beschrijving

Marokko. Een land vol contrasten. Zomers hier bloedheet, ’s winters daar ijskoud. Nu gortdroog, straks nar. Ezels voor de wagen naast Porsche Cayennes. Gesluierde vrouwen naast hippe tieners in korte rok. Uiterst behulpzame Marokkanen tegenover afzetters. Voor de één droom, voor de Marokkanen een nachtmerrie.
Maar hoe is Marokko nou écht? Ontdek het allemaal zelf op deze compacte 12 daagse droomreis. Want laten we dát alvast maar verklappen. Het land van Berbers en Arabieren, het Rifgebergte, de Atlas, de Todrakloof, de Gorge du Dades, het plateau van Rekkem, het Djemaa El Fna plein in Marrakech en de Medina van Fez: het zit allemaal in deze reis.

Over asfalt
Marokko is bijzonder. Marokko is anders. Marokko is Arabisch. Marokko is ‘moeilijk’. Maar in een groep, onder begeleiding en mét een volgauto meer dan een bezoek waard. Ook met een Gold Wing of Street Glide, want wij rijden uitsluitend over geasfalteerde wegen en maken het je zo makkelijk mogelijk. Je vliegt ’s ochtends in alle vroegte naar Malaga, terwijl wij je motor brengen. De eerste nacht slaap je al in Islamitisch Afrika. En word een paar keer wakker door de muezzin die de azan zingt (nou ja, zíngen…)

Todrakloof
Het hoort er allemaal bij: de schitterende kronkelweg langs de noordkust richting Nador, de kinderen die geiten hoeden, de kale recht-toe-recht-aan hoogvlaktes van dag twee, de Kasbah hotels, het Dadelkloof op de derde dag, de hitte, zelfs in oktober. Soms moet je saaie stukken overbruggen om de Todrakloof te bereiken, of rivier doorwadingen om je doel te bereiken. Maar het is het waard, zeker de weg naar Merzouga, het einde van de wereld waar de Sahara begint. Daar verblijf je 2 dagen, niet alleen om uit te rusten, niet alleen om te genieten van de enorme ‘Dunes d’Or en het schitterende Kasbah hotel. Maar gewoon ook om even te bezinnen waar we 2.500 km noordelijk dagelijks mee bezig zijn.

Atlasgebergte
Het Atlasgebergte met de allerhoogste bergpas van Marokko mogen en kunnen we eigenlijk niet overslaan, en (het chaotische verkeer van) Marrakech evenmin. Na 9 dagen richten we onze peilen op Fez waar een bezoek aan de oude stad verplicht is, anders cancelen we je terug vlucht. Na Fez rij je in twee dagen naar het vertrouwde Europa, waar je op de laatste dag ’s avonds nog terug kunt vliegen naar Nederland. Of het gewoon rustig aan doet door een nachtje Malaga eraan vast te knopen.

Etappes en overnachtingsplaatsen

Dag 1. Zondag 4 oktober: Málaga-Algeciras-Tanger Med-Tétouan: 1.918 km + 222 km
Dag 2. Maandag 5 oktober: Tétouan-Nador: 389 km
Dag 3. Dinsdag 6 oktober: Nador-Midelt 333 km
Dag 4. Woensdag 7 oktober: Midelt-Tinghir 432 km
Dag 5. Donderdag 8 oktober: Rustdag of rondrit met bezoek aan Gorges du Dades
Dag 6. Vrijdag 9 september: Tinghir- Merzouga 302 km
Dag 7. Zaterdag 10 oktober: Rustdag.
Dag 8. Zondag 11 oktober: Merzouga-Agdz 292 km
Dag 9. Maandag 12 oktober: Agdz-Marrakech
· Lang: voor wie de mooiste route rijden wil 413 km.
· Kort: voor wie Marrakech bezoeken wil 274 km
Dag 10. Dinsdag 13 oktober woensdag 21 oktober Marrakech-Ifrane 408 km
Dag 11. Woensdag 14 oktober. Ifrane-Fez-Chefchaouen 266 km
Dag 12. Donderdag 15 oktober Chefchaouen-Tanger Med-Málaga-Huis 298 plus + 1.818 km

Motortransport:
Exclusief vlucht. Zelfboeken, prijsidee retour €125 – €175. Hoe vroeger je boekt des te goedkoper.
Prijzen gelden voor motoren met een maximale lengte van 2200 mm en maximale breedte van 1000 mm. Zie ook artikel 9 van de reisvoorwaarden. Voor afwijkende afmetingen bel Nico, 06 23892225. hotelovernachtingen op basis van half pension, ferry Spanje-Marokko v.v., motortransport en volg/pech auto.

€ 2.199,- p.p. op basis van 2 persoonskamer
€ 2.599,- p.p. op basis van 1 persoonskamer
Korting duo € 499,-

Prijs incl. volgauto!